Indítás után 4-5 pecig 100%-on a CPU

Segíthetünk?

Indítás után 4-5 pecig 100%-on a CPU

HozzászólásSzerző: CreMindES » 2010. április 13., kedd 21:13

Fürtöske írta:

"Sziasztok.

Kiakadtam, elfogy lassan a türelmem.
Windows 7 Ultimate
Indítás után 3-5 percig a proci 100%-on fut!
Igazából nem tudom, hogy mikor, vagy mitől kezdte, de az biztos, hogy a telepítés (tavaly valamikor december elején) után jó ideig ilyen problémám nem volt. Valamikor január környékén kezdte ezt csinálni.

svchost.exe [Windows-szolgáltatások gazdafolyamata] —- 14x, és valamelyik mindig 70-80% felett.

Aztán megnyugszik, csak bosszant, hogy bekapcsolás után megiszom a kv-t, elszívok egy cigit, mire használni tudom a gépet. Pedig ezeket géphasználat közbe szeretem

Vírusom nem hiszem, hogy lenne, mert már 4 – 5 víruskeresőt is futtattam a “legjobbak” közül, és egyik sem talált semmit.

Ami csak eszembe jutott, már mindent átnéztem, de semmi ….
Valami elkerülhette a figyelmem, de nem tudom, hogy micsoda!"
CreMindES
Adminisztrátor

Re: Indítás után 4-5 pecig 100%-on a CPU

HozzászólásSzerző: CreMindES » 2010. április 13., kedd 21:21

Szia!

Sajnos még én magam is hasonló problémákkal küzdök, de azért néhány jó tanáccsal tudok szolgálni, mivel azért 4-5 perc elég dúrva...

- Legelső, hogy ne csak vírusírtókkal, hanem kémprogram eltávolótókkal is próbálkozz a Nod32, az AVG, vagy épp a Norton mellett, pl. Spyware Terminator, ingyenes, és egész ügyes.
- A feltelepített vírusírtók közül lehetőleg csak egyet hagyj fent, mert egyrészt zavarhatják egymást, másrészt, ők is elindulnak, és csak lassítják a gépet.
- A "windows gomb + r" billentyűkombináció után írd a mezőbe, hogy "msconfig", itt pedig a Startup fülön pipálj ki minden nem használt programot. Azért ezzel vigyázz, inkább kérdezd meg, vagy nézz utána egy keresőben, hogy melyik micsoda, mielőtt kikapcsolod. Ezzel likvidálhatod az összes, feleslegesen fent lévő és/vagy elinduló programot, ezzel is gyorsítva az elindulást.

Ha ezek után is még midnig több percbe kerül a boot, akkor írj újra, és kieleszeljük a megoldást.
CreMindES
Adminisztrátor

Re: Indítás után 4-5 pecig 100%-on a CPU

HozzászólásSzerző: Fürtöske » 2010. április 13., kedd 23:52

Szia!

Bocsi, és köszi!

A Spyware Terminatort kipróbáltam.
Első körbe talált 4 veszélyes dolgot, de a végén azt írta ki, hogy nem sikerült törölnie.
Aztán futtattam még egyszer Teljes vizsgálattal, de akkor már nem talált semmit.

Egyenlőre az indítás lassúsága nem nagyon változott.

Majd ha lesz több időm, tovább próbálkozok még, és ha lesz valami eredmény, jelezni fogom. :)

bye.
Fürtöske

Vissza: Általános Windows 7 segítség